-
High Chaparral satsar på matupplevelsen och rekryterar inför sommaren
Vilda västern-parken High Chaparral vill skapa en bättre matupplevelse inför sommaren. Nytt inför sommaren är ett nytt ledarskap för mat och dryck, totalrenovering av restaurang, nya flöden, bättre rutiner och uppdaterade menyer.
Rekryteringen av säsongsanställda inför sommaren pågår för fullt, och som del i att vidareutveckla matutbudet rekryteras även en permanent köksmästare.
Vill skapa en snabbare och bättre matupplevelse
På High Chaparral sker just nu en omfattande omställning av matupplevelsen. Bland annat totalrenoveras hamburgerrestaurangen Old Dave’s Hamburgers, en ny serveringsyta för 200 personer skapas och ett nytt matkoncept införs på Restaurante Cantinan i Old Mexico. Ny utrustning införskaffas till majoriteten av temaparkens 18 matställen, nya rutiner skapas samt menyerna kommer att uppdateras.
”Vi storsatsar för att skapa en snabbare och bättre matupplevelse för våra gäster och för att ge våra medarbetare bättre förutsättningar och en utvecklande arbetsmiljö.” Säger Wisam Salim, Food & Beverage Manager, som började på High Chaparral i november förra året.
Arbetet leds utifrån ett nytt styrdokument för matupplevelsen, med fokus på hållbarhet, näringsriktighet, närproducerade råvaror och rättvisa produkter samt ett balanserat matutbud baserat på besökarnas önskemål.
À la carte-restaurangen Diligensen är åter öppen hela säsongen. Nytt för i år är att även Saloon Cheyenne håller öppet från öppningsdagen 26 maj fram till säsongsavslutning den femte september.
Säsongens rekrytering pågår för fullt
Just nu pågår rekryteringen av en åretruntanställd köksmästare och drygt 100 anställda som ska arbeta på parkens restauranger och kiosker. Ni hittar mer information om tjänsterna här.
Sista ansökningsdag är den 28 februari.
Riktlinjer för matupplevelsen hittar ni här.
- Text: High Chaparral
- Foto: High Chaparral
-
Swiftholm välkomnar fansen – Musikåret i Stockholm ett rekordår
Taylor Swifts konserter i Stockholm (Swiftholm) lockar 159 000 besökare från hela världen. Konsertåret i Stockholm blir ett rekordår.
-
Visit Swedens kampanj prisades på Guldägget-galan 2024
Visit Swedens marknadsföringskampanj ”Sweden (not Switzerland)”, blev den mest belönade kampanjen i tävlingen Guldägget.
-
SKR – kommuner tar notan för besöksnäringens utveckling
Kommuner lägger stora resurser på besöksnäringen. Det innebär möjligheter och risker. Ett ökat statligt engagemang är önskvärt enligt SKR.
-
Finalister till Placebrander of the Year 2024
Tävlingen Placebrander of the Year 2024 är i full gång. Nu har juryn utsett tre finalister i respektive kategori.
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering
-
Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet
För tredje månaden i rad ökar Värmland gällande gästnätter. Under februari steg de med åtta procent jämfört med februari 2023.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ma...
-
-
Gästbloggare
-