-
Niklas blev kursetta på Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning
Vi har pratat med Niklas Pallgren som blev kursetta på Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning HT18/VT19. Niklas arbetar på Kämpasten konferensanläggning i Sigtuna.
Hej Niklas! Varför gick du restaurangchefsutbildningen?
– Jag ville få mer kunskap om hela restaurangverksamheten. Tidigare har jag jobbat i kök i 20 år och nästa steg blir ett helhetsgrepp inom food and beverage, så detta var perfekt!Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
– Superbra! Det var verkligen ett bra upplägg där man får alla verktyg inom ledarskap, hållbarhet och ekonomi som är så viktigt i branschen. Sedan var det kul att gå med likasinnade, man får ett fint kontaktnät där vi kunnat dela erfarenheter och kunskaper med varandra.Var det något ämne som du hade extra stor behållning av?
– Det var kalasbra och pedagogiska föreläsare så alla ämnen var roliga och lätta att ta till sig! Extra plus till Ulrika Karlsson, hon är verkligen en inspirerande branschförebild!Har ditt dagliga arbete ändrats efter utbildningen?
– Absolut! Jag har fått nya verktyg och kunskaper, vilket generar nöjdare medarbetare och nöjdare gäster!Har du något tips till den som funderar på att gå restaurangchefsutbildningen?
– Restaurangchefsutbildningen är en jättebra investering i dig själv och företaget. Det är så viktigt för branschen att vi har trygga ledare med rätt verktyg och kunskaper. Och luncherna på utbildningen är världsklass!Restaurangakademiens restaurangchefschefsutbildning sträcker sig över två terminer, med heldagsundervisning en dag per vecka, totalt 16 tillfällen. Tack vare att utbildningen är förlagd en dag i veckan möjliggör det för heltidsarbetande att delta. Nästa kursstart: 24 september.
Läs mer om Restaurangchefsutbildningen här!
Vill du läsa fler intervjuer av profiler inom besöksnäringen? Besök sidan Intervjuer.
- Text: Restaurangakademien
- Foto: Restaurangakademien
-
Nu söker Liseberg en ny kommunikationschef
Liseberg är en av Sveriges mest älskade destinationer. Nu söker den anrika parken efter en ny kommunikationschef.
-
Snabbrapport från Visit Swedens Swedish Workshop i Södertälje
200 deltagare, varav 80-90 köpare från hela världen samlades i Södertälje för att göra affärer
-
Swiftholm välkomnar fansen – Musikåret i Stockholm ett rekordår
Taylor Swifts konserter i Stockholm (Swiftholm) lockar 159 000 besökare från hela världen. Konsertåret i Stockholm blir ett rekordår.
-
Visit Swedens kampanj prisades på Guldägget-galan 2024
Visit Swedens marknadsföringskampanj ”Sweden (not Switzerland)”, blev den mest belönade kampanjen i tävlingen Guldägget.
-
SKR – kommuner tar notan för besöksnäringens utveckling
Kommuner lägger stora resurser på besöksnäringen. Det innebär möjligheter och risker. Ett ökat statligt engagemang är önskvärt enligt SKR.
-
Finalister till Placebrander of the Year 2024
Tävlingen Placebrander of the Year 2024 är i full gång. Nu har juryn utsett tre finalister i respektive kategori.
-
Visionen för arkitekturen på World of Volvo
Göteborgs nya upplevelsecenter World of Volvo har öppnat. Arkitekturen symboliserar en värld utan gränser, med naturen i centrum.
-
Kärlek och kändisar under Springpride i Eskilstuna
Oscar Zia och Admira Thunderpussy är två av dragplåstren när pridefestivalen Springpride arrangeras i Eskilstuna den 18 maj.
-
Stockholm Business Region – positiv utveckling av gästnätter 2024
Det har varit en bra start på året när det kommer till gästnätter. Prognosen ser fortsatt god ut för högsäsongen i Stockholm.
-
Undersökning från Länsförsäkringar: I år semestrar vi i Sverige
Inför den kommande sommaren planerar många svenskar att semestra i Sverige. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös
Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, dä...
-
Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa
Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enski...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Ma...
-
-
Gästbloggare
-