-
Så kan du få din verksamhet att växa
Turismnäringen växer, helt i linje med nationella mål, men vad krävs för att just din verksamhet ska utvecklas?
Jag och min man hade en väl utarbetad plan när vi för några år sedan startade vår restaurang- och boendeverksamhet. Vi lyckades på mindre än tre år omvandla en nedlagd verksamhet till en going business som i fjol överläts till nya entreprenörer. Vägen dit var allt annat än rak och jag vill nu dela med mig ett par av våra framgångsfaktorer.
Fokusera på vad gästen vill ha – hela tiden!
Fokusera på vad gästen vill ha – hela tiden! Utmaningen ligger på det mentala planet – många fokuserar på sin anläggning – inte på vad gästen vill ha. Skillnaden? Den är enorm! Genom att möta varje gäst i dess specifika behov lyfter du gästens upplevelse flera nivåer.
Samarbete är nyckeln
Samarbeta med övriga aktörer i din verksamhets närområde. Alla verksamheter är varandras komplement – inte konkurrent! Tillsammans ökar verksamheterna destinationens attraktionskraft.
Ständiga förbättringar
Glöm inte att göra en omvärldanalys!Analysera och utvärdera din verksamhet kontinuerligt, vad fungerar bra? Vad kan bli bättre? Rangordna förbättringsåtgärderna och genomför först de som ger mest effekt för insatt resurs. Glöm inte bort att underhålla det som fungerar bra.
Bara fantasin sätter gränser!
Jag och min man drivs av att utveckla och utvecklas, som entreprenörer kommer vår drivkraft till sin rätt. Att vara sin egen innebär stor frihet såväl som mycket arbete, något vi trivs med. Kanske lite för väl, det tog ett par år innan vi lärde oss att nyttja perioder med mindre verksamhet till återhämtning. Lagar och regelverk sätter ytterst ramen men i övrigt är det bara fantasin som sätter gränser för vad du som entreprenör kan uppnå!
Vill du veta mer? Besök MLL Management här!
Gästskribent: Maria Ljunggren, MLL Management
- Text: Maria Lindqvist
- Foto: MLL Management
-
Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola
TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse besöksnäringen med kompetens. Intresserade kan bl.a läsa programmet Hotel & Restaurant Manager.
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har tillsammans med de lokala destinationsbolagen beslutat att gå vidare i en satsning på certifiering med EarthCheck.
Ett svar till “Så kan du få din verksamhet att växa”
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
Sägenskåp i Smålands Trädgård bevarar kulturarvet i bygden
”Sagor och sägner” är ett projekt inom Smålands Trädgård ekonomiska förening som snart står klart att presenteras...
-
-
Gästbloggare
-
En stor del i arbetet när man ska bygga upp en ny verksamhet är att ha en tydlig marknadsföring.
Har under några års tid byggt upp mitt företag Fks Upplevelser i fokus.
Det som är unikt med min verksamhet är aktiviteten för gästen.
När det gäller marknadsföring så försöker jag ha en tydlig linje som jag följer.
Med vänlig hälsning
Fredrik Karlsson