-
Salt & Sill tänker om och skapar en annorlunda jul i år
På Klädesholmen har hotellet och restaurangen Salt & Sill tänkt om och skapat en annorlunda jul.
”När pandemi och restriktioner gör det svårt för hotell och restauranger att överleva vintern måste vi tänka nytt. Under utvalda datum kommer man kunna ta del av vår julbordsvandring utomhus. Marschaller leder gästerna till olika stationer på ön med öppna eldar där vi serverar julbordets självklara rätter.” Säger Jonas Espefors, affärsområdeschef på Salt & Sill.
Sittande julbord i år
Som så många andra restauranger och hotell brottas Salt & Sill just nu med frågan om vad man kan erbjuda sina gäster som är säkert och tryggt. Istället för sitt ordinarie julbord med buffé kommer man i år istället att erbjuda sina gäster ett sittande julbord.
”Under fyra olika serveringar blir man serverad några av julbordets självklara delar. Med bordsservering och ett begränsat antal platser i restaurangen kan vi hålla avstånd och undvika kontakter med andra än det sällskapet man besöker oss tillsammans med.” Säger Jonas Espefors.
Ta del av julens smaker utomhus
Men det sittande julbordet blir inte det enda julbordet man serverar. Med hela Klädesholmens hjälp kommer man under utvalda datum klä om ön till vad man själva säger kommer vara ”en riktig julsaga”.
Marschaller ska leda gästerna runt ön på en vandring med olika stationer där man placerat ut julbordets olika rätter. Med hjälp av öppna eldar och sjöbodar kommer gästerna, ett sällskap i taget, kunna ta del av julens smaker utomhus med betryggande avstånd till varandra.
”Responsen och glädjen som gästerna har visat för det här gör att det redan känns som årets mest lyckade upplevelse. Vi går all-in på detta och kommer göra vårt yttersta för att varje gäst ska bära med sig vår julbordsvandring länge i sitt minne.” Säger Jonas Espefors.
Julkorgar och catering
Torbjörn Jernberg är delad kökschef på Salt & Sill och en av huvudpersonerna bakom menyn till julbordsvandringen.
”Vi har fått en fantastisk hjälp av boendes på ön som kommer ställa upp och låna oss sjöbodar. Det känns väldigt inspirerande att få laga julmat och servera det i en helt ny miljö.”
Förutom julbordsvandring och sittande julbord erbjuder Salt & Sill den här vintern julkorgar fyllda med härliga smaker och sitt julbord som catering.
”Det känns skönt att kunna erbjuda våra gäster upplevelser som är anpassade efter tiden vi lever i just nu. Det är med gott samvete som vi bjuder in till att fira jul med oss i år igen.” Säger Jonas Espefors.
- Text: Salt & Sill
- Foto: Salt & Sill
-
Svenska Möten ger ut e-bok för att inspirera om hållbarhet
Svenska Möten vill tillsammans med sina hållbara mötesplatser leda branschen. Därför ger de nu ut e-boken "Vi vill leva Globala målen".
-
Visit Trelleborg är nominerad för Bästa värdskap 2023
Visit Trelleborg och nio andra turistinformationer tävlar om utmärkelsen bästa värdskap 2023 från Visitas nationella råd för besöksservice.
-
Hotel Fratelli har äntligen öppnat i Karlstad
Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads Hotel Fratelli färdigt.
-
Fler besöker Höga Kusten under hela året
Höga Kusten går fortsatt starkt. Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna.
-
Visit Skåne tar ledarroll i internationellt initiativ för framtidens turism
Visit Skåne går in som ledande part i ett projekt med länderna kring Östersjön. ReTour ska leda till utveckling för en mer hållbar turism.
-
Arbetskamraterna lanserar plattform – vill hjälpa funktionsnedsatta att komma ut i arbetslivet
Arbetskamraterna lanserar en digital plattform för att hjälpa personer med funktionsnedsättning att hitta en inkluderande arbetsplats.
-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Den 19 april avgjordes Copper Skillet, där Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och blev världens bästa konferenskock.
-
Visit Trelleborg – en doft av choklad nalkas Smygehuk
Linus Svensson, ägaren av 2:a Sandbank i Beddingestrand samt Sveriges sydligaste choklad 452732, välkomnas som ny hyresgäst i Smygehuk.
-
Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination
Region Västerbotten Turism har tillsammans med de lokala destinationsbolagen beslutat att gå vidare i en satsning på certifiering med EarthCheck.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 16 -24
Mest om Destination, Evenemang och Utmärkelser samt Museer
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Bästa sommarjobbet: Bli junior museichef på Historiska museet
Vet du inte vad du ska göra på sommarlovet och är mellan 15–17 år? I år söker Historiska museet ...
-
Sveriges besöksnäring och GSTC kongress lockar deltagare globalt
Det internationella intresset och engagemanget för hållbar turism är stort. Det märks på det överväldigande intre...
-
Mikael Jonsson blir ordförande i Svenska Destinationsnätverket
Den 12 april avslutades Svenska Destinationsdagarna i Helsingborg. Under årsmötet för SNDMO valdes Mikael Jonsson...
-
Sägenskåp i Smålands Trädgård bevarar kulturarvet i bygden
”Sagor och sägner” är ett projekt inom Smålands Trädgård ekonomiska förening som snart står klart att presenteras...
-
-
Gästbloggare
-